Bliss

LOTTE MET WINTERGROENTJES + MOSTERDRESSING MET KOKOSYOGHURT

Februari en maart zijn belangrijke maanden om ons immuunsysteem te versterken. Enerzijds zitten we nog volop in de griepepidemieën, verkoudheden en infecties en anderzijds begint in maart vaak al het pollen allergieseizoen. Gezonde voeding is daarom nu cruciaal om ons darmmicrobioom hiertegen te wapenen. In onderstaand recept kies ik bewust voor een overvloed aan knollen, die rijk zijn aan inuline en FOS: dé voedingsstoffen om de groei van onze gunstige probiotische stammen als lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren. Zo krijgen we een darmmicrobioom met vele goede functies, zoals productie van verteringsenzymen, reguleren van de darmperistaltiek, bescherming tegen toxinen, voorkomen van overgroei van pathogene bacteriën en schimmels, moduleren van ons immuunsysteem en het voorkomen van allergieën.

INGREDIËNTEN

400 g lotte, 1 zoete aardappel, 1 koolrabi, 1/2  kleine knolselder, 1 pastinaak of peterseliewortel, 50 ml cashew,- of amandelmelk, 50 g kokolie, 1 ei, tijm/rozemarijn/cayennepeper, lookpoeder/zout/peper

MOSTERDDRESSING:

2 el kokos,- of amandelyoghurt, 1 el graantjesmosterd, 3 el witte balsamico-azijn, 3 el olijfolie, tijm/rozemarijn/peper/Keltisch zeezout

 

BEREIDING

 Verwarm de oven op 180°C. Schil de groenten. Snijd de groenten fijn met de mandoline. Vermeng de notenmelk en gesmolten kokosolie met het ei, rozemarijn, tijm, look, peper en zout in een kom. Wentel de groentenschijfjes in het beslag. Leg de groenten schijfjes op een bakplaat voorzien van bakpapier op elkaar en vorm zo een torentje. Of je kan een bakvorm voor cupcakes gebruiken.  Wrijf de bakplaat in met kokosolie. Leg de groentenschijfjes één voor één in de bakvormpjes. Plaats de bakplaat in de oven. Bak 30 minuten. Meng voor de dressing 1 el graantjesmosterd met 3 el witte balsamico-azijn. Voeg langzaam al roerend de olijfolie toe, zoals je mayonaise maakt. Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn en bewaar in de koelkast. Spoel de vis af en dep droog. Kruid met peper en zout. 

Bak de vis goud bruin. Schik de groententorentjes en de vis op het bord. Serveer met de mosterddressing.




Foto's

 
 

Bliss cover nazomer 2018

Bliss cover nazomer 2018

Kalender:

 
Week Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
01 31            
Alle evenementen

Deze maand in Bliss

  • Array

    Discushernia en lage rugpijn

    In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met nek en/of rugpijn en in BelgiŽ lijden 15% van de mannen en 19% van de ...

    Lees meer
  • Array

    BEHANDELING OVERGANGSKLACHTEN met RODE KLAVER - I

    Vroeger liet mijn vriendin me altijd bloemetjes van de witte en rode klaver plukken. Je proefde dan de honingzoete smaak die aan het begin van ...

    Lees meer
  • Array

    HERBICIDEN EN GLYFOSAAT II: Het geheime gif in (glyfosaat)herbiciden

    In een vorige aflevering las u hoe Monsanto het wetenschappelijk onderzoek naar glyfosaat probeert te manipuleren. Waarom? Glyfosaat verstoort het metabolisme van plant, dier en ...

    Lees meer
  • Array

    ZIEKTE VAN LYME: de epidemie van de 21e eeuw

    Tegenover het snel stijgend aantal gevallen (incidentie) van besmette tekenbeten staat een dramatisch ondermaatse kennis van de behandelaars, waardoor het aantal niet-gediagnosticeerde en onbehandelde chronische ...

    Lees meer
  • Array

    BELEEF JE VAKANTIE OP ALLE FRONTEN FRIS

    Wanneer het buiten zomers warm wordt en je zin krijgt om te genieten van de zon, zee, de kleurrijke zomerpracht en elkaar, merk je pas ...

    Lees meer